Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Διαβούλευση για την κυκλοφοριακή μελέτη του Δήμου Εορδαίας – Στάδιο Α'

ptol_kyklh_small

Ο Δήμος Εορδαίας έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εκπόνησης «Κυκλοφοριακής Μελέτης για τη βελτίωση της κυκλοφορίας και την οργάνωση της στάθμευσης στην Πτολεμαΐδα του Δήμου Εορδαίας». Αντικείμενο της μελέτης, αποτελεί η συλλογή στοιχείων που αφορούν στα κυκλοφοριακά χαρακτηριστικά της περιοχής, αλλά και στη στάθμευση, η επαναξιολόγηση των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και επεμβάσεων στο σύνολο της περιοχής σε καθορισμένους κόμβους και διασταυρώσεις και η διατύπωση προτάσεων για τη βελτίωση των συνθηκών κυκλοφορίας και την οργάνωση της στάθμευσης. Σύμφωνα με το Τεύχος Τεχνικών Δεδομένων η μελέτη προβλέπεται να εκπονηθεί σε δύο Στάδια.

Στην παρούσα φάση τίθεται σε ανοιχτή διαβούλευση το Στάδιο Α’ που περιλαμβάνει την αποτύπωση και αξιολόγηση της υφιστάμενης κατάστασης, σε ότι αφορά τόσο την προσφορά σε υποδομές όσο και την ζήτηση για μετακινήσεις, καθώς και την παρουσίαση των δύο εναλλακτικών σεναρίων κυκλοφοριακής οργάνωσης. Σημειώνεται ότι τα δύο, σενάρια που προτείνονται στο πλαίσιο της παρούσας κυκλοφοριακής μελέτης και εξειδικεύονται ανά άξονα προτεραιότητας, μπορεί να διαφέρουν ως προς την επιμέρους στόχευση και τα προτεινόμενα μέτρα, αλλά εκπορεύονται και εδράζονται και τα δύο στη φιλοσοφία και τις αρχές της βιώσιμης αστικής κινητικότητας.

Στόχος λοιπόν της παρούσας διαβούλευσης αποτελεί η καταγραφή των απόψεων φορέων και πολιτών σχετικά με τα δύο εναλλακτικά σενάρια κυκλοφοριακής οργάνωσης και τα προτεινόμενα από αυτά επιμέρους μέτρα/ παρεμβάσεις.

Τα αποτελέσματα της διαβούλευσης θα ληφθούν υπόψη έτσι ώστε να διαμορφωθεί το οριστικό σχέδιο κυκλοφοριακής οργάνωσης που θα περιλαμβάνει οριστικές προτάσεις α) κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, β) βελτίωσης της οδικής ασφάλειας, γ) διαμόρφωσης κόμβων, δ) οργάνωσης της στάθμευσης, ε) αναπλάσεων πεζοδρομίων και στ) βελτίωσης της εξυπηρέτησης από την αστική συγκοινωνία.

Ευχαριστούμε για τη συνεργασία.

Δείτε και κατεβάστε την Ανάλυση Υφιστάμενης Κατάστασης & Παρουσίαση Προκαταρκτικών Προτάσεων

Για συμμετοχή στην διαβούλευση κάντε κλικ στην  Έναρξη

Ημερομηνία λήξης της διαβούλευσης 10/05/2021

Previous Κοινό Δελτίο Τύπου των πέντε Δήμων της Π.Ε. Κοζάνης

Leave Your Comment

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος