Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Ο Δήμαρχος

Φίλες και φίλοι,

Καλωσήρθατε στη νέα ιστοσελίδα του Δήμου Εορδαίας
Οι λέξεις, τα χρώματα και οι ιδέες αλλάζουν τον κόσμο και δίνουν αξία στην καθημερινότητά μας. Η γοητεία μιας στιγμής μπορεί να αντέξει στον χρόνο, ειδικά όταν την μοιραζόμαστε με άλλους. Ο τόπος μας, τα μέρη που περπατήσαμε, αυτά που αγαπήσαμε αληθινά και δεν τα αποχωριστήκαμε ποτέ, κρύβουν ακόμη πολλή ομορφιά, που περιμένει υπομονετικά να βγει στο φως.
Ο Δήμος μας ανοίγει τους ορίζοντες του. Η ψηφιακή Εορδαία χτίζεται καθημερινά από όλους μας, για να προσφέρει εύκολη πρόσβαση, ολοκληρωμένη πληροφορία και αποτελεσματικές υπηρεσίες, με διαφάνεια, υπευθυνότητα και σεβασμό σε όλους.
Η ιστοσελίδα του Δήμου Εορδαίας είναι μια υπόσχεση, ότι θα είμαστε μαζί σε κάθε δύσκολη στιγμή. Είναι ταυτόχρονα και μια ευκαιρία να ξανασκεφτούμε τις προτεραιότητές μας και να σχεδιάσουμε το αύριο με σιγουριά και αποφασιστικότητα.
Σας ευχόμαστε καλή περιήγηση.

Παναγιώτης Ν. Πλακεντάς
Δήμαρχος Εορδαίας

Παναγιώτης Ν. Πλακεντάς

Η πορεία του

1968

Παναγιώτης Ν. Πλακεντάς

Ο Παναγιώτης Πλακεντάς γεννήθηκε στην Πτολεμαΐδα το 1968 από πρόσφυγες γονείς, το Νίκο Πλακεντά και την Ευθυμία Σιαπαλίδου. Αποφοίτησε από το 2ο Λύκειο Πτολεμαΐδας και εισήχθη στο Α.Τ.Ε.Ι. Θεσσαλονίκης, στην Σχολή Τεχνολογικών Εφαρμογών-ΠΟΛΙΤΙΚΩΝ ΜΗΧΑΝΙΚΩΝ ΤΕ. Υπηρέτησε την θητεία του στον Ελληνικό Στρατό, στα Τεθωρακισμένα. Εργάσθηκε σε διάφορες τεχνικές εταιρείες καθώς και στην HELEXPO Δ.Ε.Θ. Το 1998 προσλήφθηκε στην ΕΓΝΑΤΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑ Α.Ε., από την οποία αποχώρησε το 2003. Υπήρξε αιρετό μέλος του Δ.Σ. της Ένωσης Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.) και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Αναπτυξιακής Δυτικής Μακεδονίας (ΑΝ.ΚΟ.) Α.Ε., ενώ ήταν εκπρόσωπος της Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας στην επιτροπή κατανομής του Ειδικού Αναπτυξιακού Προγράμματος (Τοπικός Πόρος) στο Υπουργείο Ανάπτυξης. Είναι μέλος πολιτιστικών συλλόγων της περιοχής. Είναι παντρεμένος με την Έλλη Φιλάκη (Υπάλληλος ΔΕΗ) και έχουν ένα γιο το Νίκο Πλακεντά, φοιτητή στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

2002

Εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Πτολεμαΐδας

Το 2002 εκλέγεται Δημοτικός Σύμβουλος Πτολεμαΐδας. Εκλέχθηκε αντιπρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και της Φιλαρμονικής του Δήμου.

2006

Εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος Κοζάνης

Το 2006 εκλέγεται Νομαρχιακός Σύμβουλος Κοζάνης και τον Σεπτέμβριο του ίδιου χρόνου εκλέγεται Πρόεδρος του Νομαρχιακού Συμβουλίου, θέση που διατηρεί έως το τέλος του θεσμού της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης.

2010

Εκλέγεται Περιφερειακός Σύμβουλος

Το 2010 εκλέγεται Περιφερειακός Σύμβουλος και εκλέγεται πρώτος Πρόεδρος του νέου θεσμού του Περιφερειακού Συμβουλίου Δυτικής Μακεδονίας, έως το 2012.

2014

Εκλέγεται χωρικός Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης

Το 2014 εκλέγεται χωρικός Αντιπεριφερειάρχης της Περιφερειακής Ενότητας Κοζάνης, θέση που υπηρετεί έως και το 2019

2019

Εκλέγεται Δήμαρχος

Ως επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Παράταξης «Ενωμένη Εορδαία».

2023

Εκ νέου εκλέγεται Δήμαρχος Εορδαίας

ως επικεφαλής της Ενωτικής Δημοτικής Παράταξης «Ενωμένη Εορδαία»

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος