Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

2η Εθελοντική Αιμοδοσία από το Τοπικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Εορδαία Εμείς» του Δήμου Εορδαίας.

ptolemaios
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +30 246 335 01 48
Fax : +30 246 335 01 50
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  30-11-2021

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

2η Εθελοντική Αιμοδοσία από το Τοπικό Δίκτυο Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Εορδαία Εμείς» του Δήμου Εορδαίας.

Ο Δήμος Εορδαίας μέσω του Τοπικού Δικτύου Κοινωνικής Αλληλεγγύης «Εορδαία Εμείς», της Διεύθυνσης Κοινωνικής Πολιτικής σε συνεργασία με το Τμήμα Αιμοδοσίας του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου Πτολεμαΐδας, πραγματοποιεί στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Εθελοντισμού τη 2η Εθελοντική Αιμοδοσία του έτους, στηρίζοντας έμπρακτα έναν από τους σημαντικότερους πυλώνες του κοινωνικού εθελοντισμού.

Η αιμοδοσία θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη 2 Δεκεμβρίου 2021 και τις ώρες 8:30 – 13:30 στην Αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Εορδαίας, στον πρώτο όροφο του Δημοτικού Καταστήματος.

Λαμβάνοντας υπόψη τις δύσκολες συνθήκες λειτουργίας των υπηρεσιών υγείας, ιδιαίτερα σε μία περίοδο που τα αποθέματα σε αίμα μειώνονται δραματικά λόγω COVID-19, ενώνουμε τις δυνάμεις μας σε μία κοινή προσπάθεια για την εξασφάλιση επάρκειας αίματος του Μποδοσάκειου Νοσοκομείου ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί στην αυξημένη ζήτηση από συμπολίτες μας που έχουν ανάγκη από μετάγγιση.

Σε αυτή την ύψιστη πράξη προσφοράς και αλληλεγγύης προς το συνάνθρωπό μας καλούμε τους εθελοντές αιμοδότες και όσους πολίτες πληρούν τις προϋποθέσεις να συμμετέχουν ενισχύοντας το θεσμό της αιμοδοσίας.

Αφιερώνοντας 10 λεπτά από το χρόνο σου προσφέρεις 450 ml του αίματός σου, αρκούν για να σώσεις έως και τρεις ζωές. Σίγουρα είναι ο πιο πολύτιμος χρόνος που μπορεί να επενδύσει κανείς!

Παράλληλα στο ισόγειο του Δημοτικού Καταστήματος θα υπάρχει η δυνατότητα ενημέρωσης για τη Δωρεά Μυελού των Οστών από την Εθελοντική ομάδα Ανδρόνικος, ενώ ταυτόχρονα θα γίνεται λήψη δείγματος από όσους επιθυμούν να γίνουν εθελοντές δότες μυελού των οστών.

Φέτος τα Χριστούγεννα, ας κάνουμε όσοι μπορούμε ένα Δώρο Ζωής!

Κατά τη διάρκεια της αιμοδοσίας θα τηρηθούν όλα τα απαραίτητα μέτρα ασφαλείας λόγω COVID-19, με βάση τις οδηγίες και τα πρωτόκολλα του ΕΟΔΥ.


 

Previous Επιστημονική ημερίδα και έκθεση φωτογραφίας στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας διοργανώνει το Σαββάτο 4 Δεκεμβρίου 2021 ο Δήμος Εορδαίας.

Leave Your Comment

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος