Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Επιστημονική ημερίδα και έκθεση φωτογραφίας στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας διοργανώνει το Σαββάτο 4 Δεκεμβρίου 2021 ο Δήμος Εορδαίας.

ptolemaios
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +30 246 335 01 48
Fax : +30 246 335 01 50
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  30-11-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Επιστημονική ημερίδα και έκθεση φωτογραφίας στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας διοργανώνει το Σαββάτο 4 Δεκεμβρίου 2021 ο Δήμος Εορδαίας.

 

Επιστημονική ημερίδα με θέμα «Δημόσια Ιστορία: όταν το παρελθόν εισβάλλει στο παρόν»  και έκθεση φωτογραφίας με θέμα «ΑΕΒΑΛ» διοργανώνει ο Δήμος Εορδαίας το Σαββάτο 4 Δεκεμβρίου 2021 και ώρα 18.30 στο Πνευματικό Κέντρο Πτολεμαΐδας.

Ο Χάρης Αθανασιάδης,  καθηγητής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων και Διευθυντής του ΜΠΣ «Δημόσια Ιστορία» (ΕΑΠ) θα μας μιλήσει για το “Τι είναι η Δημόσια Ιστορία;” . Ο Χάρης Αθανασιάδης στο πλούσιο ερευνητικό του έργο, τις επιστημονικές δημοσιεύσεις και άρθρα στον Τύπο, επικεντρώνεται στην Ιστορία της Εκπαίδευσης και τη Δημόσια Ιστορία. Το πιο πρόσφατο βιβλίο του είναι, Τα αποσυρθέντα βιβλία (εκδόσεις «Αλεξάνδρεια»).

Η Αρχοντία Μαντζαρίδου, Συντονίστρια Εκπαιδευτικού Έργου στον Πειραιά (6ο ΠΕΚΕΣ), θα είναι η επόμενη ομιλήτρια με θέμα “Παιδιά στην Κατοχή. Συνομιλώντας με το παρελθόν” Μια εκπαιδευτική εφαρμογή Δημόσιας Ιστορίας. Η Αρχοντία Μαντζαρίδου έχει εκπονήσει  Αναλυτικά Προγράμματα για την Κοινωνική και Πολιτική Αγωγή, ανέπτυξε εκπαιδευτικό υλικό για την Ιστορία και συμμετείχε στη συγκρότηση της Ιστορικής Συλλογής Σχολικών Εγχειριδίων.

Την Επιστημονική Ημερίδα θα συντονίσει η Ιωάννα Κωσταρέλλα, Επίκουρη Καθηγήτρια Τμήματος Δημοσιογραφίας και ΜΜΕ του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Ο Αλέξανδρος Βρεττάκος σπούδασε φωτογραφία στο Novi-Sad της Σερβίας και ασχολείται τα τελευταία δεκαεννέα χρόνια με την αναλογική και ψηφιακή φωτογραφία. Έχει πάρει μέρος σε πλήθος ομαδικών και ατομικών εκθέσεων ενώ οργάνωσε και δίδαξε σε τμήματα φωτογραφίας. Η έκθεσή του με θέμα «ΑΕΒΑΛ» ξεκίνησε το 2009. Το μέγεθος των βιομηχανικών κατασκευών, η σκουριά και η εγκατάλειψη τράβηξαν το ενδιαφέρον του. Δεν φοβήθηκε όμως να ρισκάρει και να αντικαταστήσει το μαύρο και το γκρι που ήταν η αρχική αντιμετώπισή του στο θέμα και να ανατρέψει τη φυσική χρωματική λογική του θεατή, με την ελπίδα να γεφυρώσει τον ρεαλισμό με το όνειρο, τη μελαγχολία με την χαρά, την κατάρρευση με τη μεταμόρφωση, τον θάνατο με την αναγέννηση.

Η Έκθεση  θα παραμείνει ανοικτή για το κοινό από 4 έως 17 Δεκεμβρίου 2021. Οι διδακτικές επισκέψεις σχολείων μπορεί να πραγματοποιηθούν κατά τις ώρες 9.00-13.00 και το τηλέφωνο επικοινωνίας είναι 24630 53350.

 

  • Λόγω των έκτακτων μέτρων που έχουν ληφθεί για την αντιμετώπιση του κινδύνου διασποράς του κορονοϊού COVID-19, οι εκδηλώσεις θα γίνουν σύμφωνα με τις ισχύουσες υγειονομικές διατάξεις
Previous Αρ. Απόφασης Κ.Π. 23/2021 – Κατάθεση προτάσεων για το Τεχνικό Πρόγραμμα του Δήμου Εορδαίας έτους 2022

Leave Your Comment

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος