Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για την «Εκπόνηση στρατηγικών μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) : 1) Για το τοπικό ρυμοτομικό του πρώην στρατοπέδου καπετάν Φούφα Πτολεμαΐδα και 2) Για την επέκταση πόλης Πτολεμαΐδας στις περιοχές 3, 5, 7» και για το έργο «Κατασκευή WC ΑμεΑ στο 1ο- 2ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας».

ptolemaios
 
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +302463350148
Fax : +302463350150
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  28-04-2022

 
 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Υπεγράφησαν οι συμβάσεις για την «Εκπόνηση στρατηγικών μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.) : 1) Για το τοπικό ρυμοτομικό του πρώην στρατοπέδου καπετάν Φούφα Πτολεμαΐδα και 2) Για την επέκταση πόλης Πτολεμαΐδας στις περιοχές 3, 5, 7» και για το έργο «Κατασκευή WC ΑμεΑ στο 1ο– 2ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας».

 

Σύμβαση για την μελέτη : «Εκπόνηση στρατηγικών μελετών περιβαλλοντικών επιπτώσεων (Σ.Μ.Π.Ε.): 1) Για το τοπικό ρυμοτομικό του πρώην στρατοπέδου καπετάν Φούφα Πτολεμαΐδα και 2) Για την επέκταση πόλης Πτολεμαΐδας στις περιοχές 3, 5, 7», προϋπολογισμού 36.797,31 ευρώ (με Φ.Π.Α.), υπέγραψαν ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς και ο ανάδοχος Ιωάννης Βασιλειάδης-Μελετητής Δημοσίων Έργων. Η εκπόνηση αυτών των μελετών, θα αποτελέσει καταλυτικό στοιχείο στην ολοκλήρωση των έργων που αφορούν.

Έργα αναπτυξιακής πνοής μιας που η έγκριση του τοπικού ρυμοτομικού του πρώην στρατοπέδου καπετάν Φούφα, ανοίγει το δρόμο για αξιοποίηση του, με Σύμπραξη Δημοσίου και Ιδιωτικού Τομέα, στην κατεύθυνση δημιουργίας Πανεπιστημιακού Campus, ενώ η επέκταση των πολεοδομικών ενοτήτων 3, 5 και 7 της πόλης της Πτολεμαΐδας (Περιοχή Βόρειας Εισόδου από Περδίκκα, περιοχή Καρδιάς, περιοχή δρόμου από Ανατολικό, περιφερειακή οδός Ελευθερίας, βιομηχανική περιοχή και είσοδος πόλης από Κοζάνη) θα αναβαθμίσει πολεοδομικά και λειτουργικά τις συγκεκριμένες περιοχές αναδεικνύοντας αρχιτεκτονικά την ταυτότητα της πόλης. Οι συγκεκριμένες μελέτες προβλέπεται να παραδοθούν σε 3 μήνες.

Επίσης σήμερα το πρωί υπεγράφη σύμβαση του έργου «Κατασκευή WC ΑμεΑ στο 1ο– 2ο ΓΕΛ Πτολεμαΐδας» ποσού συμβατικού αντικειμένου 12.499,96 ευρώ (με Φ.Π.Α.), από το Δήμαρχο Εορδαίας και τον ανάδοχο Σταύρο Χαριτόπουλο-Πολ. Μηχανικό Εργολάβο Δημοσίων Έργων.

Οι εργασίες του προβλέπεται να ολοκληρωθούν σε 3 μήνες και η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από ΣΑΤΑ.

 

Στις υπογραφές και των δύο συμβάσεων παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας & Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Νικόλαος Φουρκιώτης.


 

Previous Ο Δήμος Εορδαίας θα βραβεύσει το καλύτερο μπαλκόνι, τον καλύτερο κήπο και τον καλύτερο στολισμό επιχείρησης στο πλαίσιο της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος.

Leave Your Comment

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος