Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Το 4ο Βραβείο ανάμεσα σε 87 συμμετοχές απέσπασε ο Δήμος Εορδαίας, για τις δράσεις του στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020».

ptolemaios
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +30 246 335 01 48
Fax : +30 246 335 01 50
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  10-09-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το 4ο Βραβείο ανάμεσα σε 87 συμμετοχές απέσπασε ο Δήμος Εορδαίας, για τις δράσεις του στην «Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας 2020».

Σε μια λιτή τελετή που διοργάνωσε το Υπουργείο Περιβάλλοντος και Ενέργειας με το Πράσινο Ταμείο στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο Θεσσαλονίκης, ο Δήμος Εορδαίας βραβεύτηκε για τις δράσεις που πραγματοποίησε στο πλαίσιο της «Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας» το Σεπτέμβριο του 2020. «Η Ευρωπαϊκή Εβδομάδα Κινητικότητας» είναι ο σημαντικότερος θεσμός σε Ευρωπαϊκό επίπεδο, που στοχεύει στην αλλαγή νοοτροπίας των πολιτών ως προς τη χρήση εναλλακτικών, βιώσιμων τρόπων μετακίνησης.

Το βραβείο παρέλαβε ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, ενώ στην εκδήλωση παραβρέθηκαν η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημοσίων Σχέσεων Μαρία Αντωνιάδου και ο Αντιδήμαρχος Καθημερινότητας, Καθαριότητας & Πρασίνου Χρήστος Κεσκερίδης.

Στον σύντομο χαιρετισμό του ο κ. Πλακεντάς αφού ευχαρίστησε όλους τους παραβρισκόμενους και την Επιτροπή για το βραβείο, τόνισε την αναγκαιότητα να δοθεί έμφαση στην αλλαγή των τρόπων συμπεριφοράς των πολιτών, ώστε να στραφούν σε περισσότερο βιώσιμους τρόπους μετακίνησης, αναφερόμενος επίσης στην προσφορά της ευρύτερης περιοχής της Εορδαίας στον τομέα της ενέργειας και της οικονομικής ανάπτυξης της χώρας μέσω αυτής, όντας βρισκόμενη σήμερα στο επίκεντρο των επιπτώσεων της ενεργειακής μετάβασης μέσω της απολιγνιτοποίησης.

Να σημειωθεί ότι Δήμος Εορδαίας κατάφερε να διακριθεί μόλις στην πρώτη του συμμετοχή στον θεσμό, συγκεντρώνοντας την 4η υψηλότερη βαθμολογία από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή, σε σύνολο 87 Ελληνικών συμμετοχών, διοργανώνοντας δράσεις ευαισθητοποίησης των πολιτών στη χρήση εναλλακτικών τρόπων μετακίνησης όπως το ποδήλατο, το βάδισμα, τα μέσα μαζικής μεταφοράς, την κίνηση με ηλεκτρικά οχήματα και ο συνδυασμός αυτών σε κάθε διαδρομή.


 

Previous Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 13/9/2021

Leave Your Comment

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος