Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΕΠΑΦΕΣ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΣΑΒΒΑ ΖΑΜΑΝΙΔΗ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΑΣΦΑΛΙΣΗ ΠΑΡΟΧΗΣ ΘΕΡΜΙΚΗΣ ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ ΣΤΗΝ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΑΠΟ ΤΗΝ 5η ΜΟΝΑΔΑ ΤΗΣ ΔΕΗ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +30 246 335 01 38
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  24-04-2019

Σημαντικές επαφές του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη στην Αθήνα  για την εξασφάλιση παροχής  θερμικής ενέργειας στην Τηλεθέρμανση Πτολεμαϊδας από την 5η  Μονάδα της ΔΕΗ 

    Στην έγκριση της «παροχής σύμφωνης γνώμης για ανάθεση από τη ΔΕΗ προς την ΤΕΡΝΑ της εκτέλεσης μετασκευών στη Μονάδα 5 για τη σύνδεση Τηλεθέρμανσης»    προχώρησε  σχεδόν ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας, μετά από την ανάλογη  εισήγηση του  Δημάρχου  Σάββα Ζαμανίδη , ο οποίος  συναντήθηκε πρόσφατα   στην Αθήνα με την  κατασκευάστρια εταιρεία ΤΕΡΝΑ και στελέχη της  ΔΕΗ Α.Ε.

    Στο πλαίσιο αυτών των συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν στα Γραφεία της ΔΕΗ  με το Διευθυντή Παραγωγής Δημήτριο Μετικάνη και με τον εκπρόσωπο της ΤΕΡΝΑ  Ιωάννη Στεφανάτο ,ο κ. Ζαμανίδης ενημερώθηκε για το κοστολόγιο των μετασκευών που πρέπει να γίνουν στη μονάδα Πτολεμαΐδα 5 και για τα έργα διασύνδεσης της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας με τη νέα Μονάδα , τονίζοντας ότι το θέμα κρίθηκε επείγον για να μπορέσουν να τηρηθούν οι προθεσμίες και να έχει μέχρι  τότε εκτελεστεί το έργο.

Συγκεκριμένα συζητήθηκε μεταξύ της ΔΕΗ και του Δήμου η υπογραφή σύμβασης πλαισίου, για την παροχή θερμικής ενέργειας από την νέα μονάδα  Πτολεμαΐδα 5 στην Τηλεθέρμανση , όπου ανάμεσα στους όρους σύμβασης είναι η κατασκευή των μετασκευών .

Η συζήτηση,   πραγματοποιήθηκε σε πολύ θετικό κλίμα μιας και η ΤΕΡΝΑ κατασκευάστρια εταιρία της νέας μονάδας, στα πλαίσια της  Εταιρικής ευθύνης της, σκέφτεται να αναλάβει τις μετασκευές που  χρειάζονται στην νέα μονάδα και με την παράδοση του έργου της κατασκευής  της μονάδας να παραδώσει έτοιμη την εγκατάσταση προκειμένου να συνδεθεί  η Τηλεθέρμανση της Πτολεμαΐδας για την παροχή θερμικής ενέργειας, με αποζημίωση κάτω του κόστους που έχει προβλεφτεί , δείχνοντας για μια ακόμη φορά το ανθρώπινο πρόσωπο της προς την περιοχή.

 Για τον λόγο αυτό το τμήμα μελετών της ΔΕΗ έχει συντάξει Τεχνική Έκθεση του έργου των ΜΕΤΑΣΚΕΥΩΝ την οποία παρέδωσε στην ΤΕΡΝΑ προκειμένου να μελετηθεί από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της και να υποβάλει την προσφορά της για το κόστος κατασκευής του έργου.

 Το συμπέρασμα που προκύπτει από όλα αυτά είναι πως με την ανάθεση του έργου εκ μέρους της ΔΕΗ προς την ΤΕΡΝΑ αποφεύγεται η χρονοβόρα διαδικασία της ανάλογης Δημοπρασίας, επιτυγχάνεται η έγκαιρη παροχή της θερμότητας προς την Πτολεμαΐδα ( αφού με την παράδοση της κατασκευής της μονάδας Πτολεμαΐδα 5, συγχρόνως θα γίνει και η παράδοση του έργου των Μετασκευών ) και το κυριότερο, το κατά πολύ χαμηλότερο κόστος από αυτό που είχε προβλεφτεί για την κατασκευή των μετασκευών, κόστος που  αναλαμβάνει να το καταθέσει η ΔΕΗ και να αποπληρωθεί από τον δήμο  Εορδαίας με ειδική – συμφέρουσα συμφωνία.

 Δείχνοντας και η ΔΕΗ το Κοινωνικό της Πρόσωπο προς την περιοχή .

    Ο Δήμαρχος Εορδαίας παράλληλα ενημέρωσε το σώμα ότι καταβάλλονται πολλές προσπάθειες , προκειμένου να παραταθεί η παροχή θέρμανσης από τον ΑΗΣ καρδιάς, από όπου τροφοδοτείται η Τηλεθέρμανση της Πτολεμαϊδας.

Previous ΔΩΡΕΑ "ΖΩΗΣ" ΣΤΟ ΜΠΟΔΟΣΑΚΕΙΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΔΗΜΟ ΕΟΡΔΑΙΑΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΠΡΟΤΑΣΗ ΤΟΥ ΔΗΜΑΡΧΟΥ ΣΑΒΒΑ ΖΑΜΑΝΙΔΗ

Leave Your Comment

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος