Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

ΣΕ ΚΛΙΜΑ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗΣ ΤΕΛΕΣΤΗΚΕ ΤΟ ΕΤΗΣΙΟ ΜΝΗΜΟΣΥΝΟ ΤΩΝ ΤΕΣΣΑΡΩΝ ΣΤΡΑΤΙΩΤΩΝ, ΤΡΙΩΝ ΣΟΒΙΕΤΙΚΩΝ ΚΑΙ ΕΝΟΣ ΠΟΛΩΝΟΥ, ΣΤΗ ΜΑΡΤΥΡΙΚΗ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ ΜΕΣΟΒΟΥΝΟΥ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο – Fax : +30 246 335 01 38
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  07-05-2019

Σε κλίμα συγκίνησης τελέστηκε το ετήσιο Μνημόσυνο των τεσσάρων Στρατιωτών, τριών Σοβιετικών και ενός Πολωνού, στη μαρτυρική Κοινότητα Μεσοβούνου

 

     Ιερουργούντος του Πρωτοσυγκέλου της Ιεράς Μητροπόλεως Φλωρίνης –Πρεσπών και Εορδαίας Αρχιμανδρίτη Νικηφόρου Μανάδη , τελέστηκε σήμερα 7-5-2019 το ετήσιο Μνημόσυνο  των τεσσάρων Στρατιωτών, τριών Σοβιετικών και ενός Πολωνού, στο Μνημείο Πεσόντων  στη μαρτυρική Κοινότητα Μεσοβούνου, παρουσία του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη , του Γενικού Προξένου  της Δημοκρατίας της Ρωσίας , του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Δημήτρη Τσιαϊδη, εκπροσώπων της Περιφέρειας , των Σωμάτων Ασφαλείας και άλλων φορέων και κατοίκων του χωριού.

    Στο χαιρετισμό του ο Δήμαρχος Εορδαίας επεσήμανε το οφειλόμενο χρέος τιμής σε όσους έπεσαν μαχόμενοι για την υπεράσπιση των συμπατριωτών μας,  καθώς και στα θύματα των τριών μαρτυρικών Κοινοτήτων της Εορδαίας  ,  ευχόμενος  να μην ζήσει ποτέ  η ανθρωπότητα άλλους πολέμους .

   «Είμαστε εδώ για να τιμήσουμε με βαθύ σεβασμό τη μνήμη των Στρατιωτών μας , αλλά και τη μνήμη όσων έδωσαν τη ζωή τους για την ειρήνη και την ελευθερία» ,υπογράμμισε στον χαιρετισμό του ο Ρώσος Πρόξενος.

   Στο ιστορικό της Ημέρας και στην ηρωική πράξη των τεσσάρων Στρατιωτών που θυσιάστηκαν υπερασπιζόμενοι το Μεσόβουνο στις 22 Απριλίου 1944 , από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής, αναφέρθηκε ο Σοφοκλής Σιδηρόπουλος , ο οποίος είχε και το συντονισμό της όλης  εκδήλωσης.

   Ακολούθησαν  η κατάθεση στεφάνων, η Σιγή ενός λεπτού και ο Εθνικός Ύμνος, ενώ στη συνέχεια ο Δήμαρχος Εορδαίας και ο Γενικός  Πρόξενος   της Δημοκρατίας της Ρωσίας  μετέβηκαν στο μνημείο του ολοκαυτώματος, όπου κατέθεσαν στεφάνια.

 
 
 
 

Previous ΕΓΓΡΑΦΕΣ ΝΗΠΙΩΝ ΚΑΙ ΒΡΕΦΩΝ ΣΧΟΛ. ΕΤΟΥΣ 2019-2020 ΣΤΟΥΣ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΣΤΟΝ ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟ ΣΤΑΘΜΟ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ

Leave Your Comment

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος