Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ Κ.Κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΔΙΗΜΕΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΟΥ Κ.Κ. ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ Ο ΛΑΜΠΡΟΣ ΔΙΗΜΕΡΟΣ ΕΟΡΤΑΣΜΟΣ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ ΑΓΙΟΥ ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΥ

Πλήθος πιστών συμμετείχε και στον φωτεινό εορτασμό του Ιερού Ναού Αγίου Χριστοφόρου (το Δάκρυ της Παναγιάς) του ομωνύμου χωριού του Δήμου Εορδαίας , που πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 και 9 Μαΐου 2019 προς τιμήν του Αγίου ενδόξου Μεγαλομάρτυρος Χριστοφόρου του θαυματουργού , προστάτου των οδηγών .
Την Τετάρτη 8-5-2019 το απόγευμα τελέστηκε Αναστάσιμος Πανηγυρικός Εσπερινός από τον Πρωτοπρεσβύτερο Ιωάννη Εσπερίδη και τον Ιερό Κλήρο , Αρτοκλασία και Λιτανεία , παρουσία του Δημάρχου Εορδαίας Σάββα Ζαμανίδη , του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας Χρήστου Μπακάλη ,εκπροσώπων φορέων και σύσσωμου του χωριού.
Ανήμερα της εορτής την Πέμπτη 9 -5-2019 πραγματοποιήθηκε Αναστάσιμος Πανηγυρική Θεία Λειτουργία χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ.κ. Θεοκλήτου ,συνεπικουρούμενου από τον Αρχιερατικό Επίτροπο Εορδαίας Αυγουστίνο Αυξωνίδη και πολλών Ιερέων της ευρύτερης περιοχής .
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας ο αξιόλογος και ακάματος Εφημέριος του Ιερού Ναού Πατήρ Ελευθέριος Παλαμάς , προσέφερε το καθιερωμένο κόκκινο αυγό σε όλο το πλήρωμα της Εκκλησίας .
Ακολούθησε παραδοσιακό κέρασμα στο ισόγειο του Ιερού Ναού από τις ενορίτισσες ,ενώ για μία ακόμα φορά η Εκκλησία ξεχώρισε για τον όμορφο εορταστικό διάκοσμό της.

Previous ΔΙΑΚΟΜΜΑΤΙΚΗ ΣΥΣΚΕΨΗ ΣΤΗΝ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑ ΕΝ ΟΨΕΙ ΕΚΛΟΓΩΝ

Leave Your Comment

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος