Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Ο Δήμος Εορδαίας για την 47η επέτειο από την φοιτητική εξέγερση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

ptolemaios
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +30 246 335 01 48
Fax : +30 246 335 01 50
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  16-11-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ο Δήμος Εορδαίας για την 47η επέτειο από την φοιτητική εξέγερση στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο.

Στις 17 Νοεμβρίου τιμούμε τους φοιτητές, τους αγωνιστές της Δημοκρατίας, τον ανώνυμο Έλληνα που προέταξε το κοινωνικό συμφέρον και πάλεψε, σε πολύ δύσκολους καιρούς, για την ελευθερία, την ισονομία, την παιδεία και την αξιοπρεπή διαβίωση.

Πριν από 47 χρόνια ενώθηκαν φοιτητές και απλοί πολίτες απέναντι σε μια δικτατορία, την οποία τελικά και γκρέμισαν. Αυτή η εξέγερση και ο αγώνας αποτέλεσαν την βάση για την επαναφορά της δημοκρατίας στη χώρα μας. Μέσα από τους αγώνες για δημοκρατία, ελευθερία, ισονομία, παιδεία και για αξιοπρεπή διαβίωση όλων των πολιτών, γεννήθηκε η «μεταπολίτευση» και συντελέστηκαν πολλές αλλαγές προς το καλύτερο στις ζωές όλων των Ελλήνων.

Το μήνυμα της φοιτητικής εξέγερσης στο Πολυτεχνείο το Νοέμβρη του 1973 παραμένει πάντα επίκαιρο. Είναι αέναο και δεν θα ξεθωριάσει στο πέρασμα του χρόνου.

Σήμερα, δυστυχώς, η μνήμη της επετείου θα πραγματοποιηθεί στη σκιά μιας πανδημίας. Η σκέψη μας είναι στα νοσοκομεία αναφοράς Covid-19 και στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, όπου οι υγειονομικοί λειτουργοί δίνουν τον δικό τους αγώνα για την προστασία του υπέρτατου αγαθού της ζωής, αντιμετωπίζοντας τις  αντιξοότητες με όρους απόλυτης αυταπάρνησης.

Σχεδόν πέντε δεκαετίες, έπειτα από εκείνον το Νοέμβρη, οφείλουμε να υπογραμμίσουμε με έμφαση ότι δημοκρατία και ελευθερία είναι αδιαπραγμάτευτα και θεμελιώδη ιδανικά, ενώ παράλληλα να συνεχίσουμε με προσήλωση τον αγώνα για τις ανθρώπινες αξίες, δημιουργώντας έτσι ελπίδα και αισιοδοξία, ώστε να αντιμετωπίσουμε με σιγουριά τις δύσκολες συνθήκες που έχουν διαμορφωθεί.


Previous Πρόσκληση σε συνεδρίαση Οικονομικής Επιτροπής στις 20-11-2020

Leave Your Comment

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος