Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Μήνυμα Αντιδημάρχου Παιδείας, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Εορδαίας Ρούλας Σεβαστού για την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

ptolemaios
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +30 246 335 01 48
Fax : +30 246 335 01 50
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  29-01-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Μήνυμα Αντιδημάρχου Παιδείας, Εθελοντισμού και Κοινωνικής Μέριμνας Δήμου Εορδαίας Ρούλας Σεβαστού για την εορτή των Τριών Ιεραρχών.

 

Σήμερα στρέφουμε τη σκέψη και τη μνήμη μας στους τρεις πεφωτισμένους δασκάλους της ελληνικής σκέψης, γιορτή των Τριών Ιεραρχών και όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας, γιορτή της Παιδείας, των Γραμμάτων, της Αρωγής.

Βασίλειος ο Μέγας, Γρηγόριος ο Θεολόγος, Ιωάννης ο Χρυσόστομος. Κατά το λόγο τους, τα βασικά στοιχεία της αληθινής παιδείας είναι η αγάπη, η ελευθερία, ο σεβασμός του ανθρώπινου προσώπου. Τονίζουν επίσης πως πρωτεύοντα ρόλο στην εκπαιδευτική διαδικασία παίζει η προσωπικότητα του δασκάλου και η σχέση του με τους μαθητές η οποία πρέπει να πατά στα θεμέλια της ελευθερίας και της δημιουργίας.

Κατά τους τρεις, η παιδεία για να είναι πετυχημένη πρέπει να μιλάει στην ψυχή, να δημιουργεί ανθρώπους με κριτική σκέψη, με ήθος και προβληματισμό.

Ζώντας πρωτόγνωρες καταστάσεις και σε μία εποχή που η πανδημία αφήνει ανεξίτηλα τα σημάδια της σε κάθε επίπεδο, οι νέοι αναζητούν το δρόμο τους σε μία πολύπλοκη και συνεχώς μεταβαλλόμενη πραγματικότητα. Μέσα σε αυτή την πραγματικότητα οι βασικές αρχές ζωής και δράσης των Τριών Ιεραρχών, μπορούν να αποτελέσουν υγιή πρότυπα προς μίμηση και να δώσουν λύσεις. Αρκεί να μελετήσουμε την προσφορά τους.

Εύχομαι στους εκπαιδευτικούς μας δύναμη στο τεράστιο και κοπιώδες έργο τους. Αποτελείτε τους στυλοβάτες της εκπαιδευτικής μας κοινότητας καθώς στα χέρια σας εμπιστευόμαστε το μέλλον και την ελπίδα του τόπου μας, τα παιδιά μας.

Στους μαθητές εύχομαι να βαδίσετε το δρόμο της γνώσης με ευπρέπεια και ήθος και μέσα από την πραγματική ανακάλυψη του εαυτού σας να πραγματοποιήσετε τα όνειρα και τους στόχους σας που θα σας κάνουν ευτυχισμένους, πετυχημένους μα πάνω απ’ όλα… ελεύθερες προσωπικότητες.

Χρόνια πολλά!

 

Previous Ένταξη της πρότασης του Δήμου Εορδαίας για προμήθεια συστημάτων βυθιζόμενων κάδων διαβαθμισμένης συμπίεσης και βυθιζόμενων συστημάτων αποθήκευσης απορριμμάτων, στο Χρηματοδοτικό Πρόγραμμα «ΔΡΑΣΕΙΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΙΚΟΥ ΙΣΟΖΥΓΙΟΥ» του Πράσινου Ταμείου.

Leave Your Comment

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος