Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Η συντονισμένη προσπάθεια Δήμου Εορδαίας και 1ου ΕΠΑΛ έφερε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Ιδρύετε Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο στην Πτολεμαΐδα.

ptolemaios
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +302463350148
Fax : +302463350150
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  17-06-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Η συντονισμένη προσπάθεια Δήμου Εορδαίας και 1ου ΕΠΑΛ έφερε το προσδοκώμενο αποτέλεσμα. Ιδρύετε Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο στην Πτολεμαΐδα.

 

Με Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΦΕΚ Β’ 3019/16-6-20220) του Αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών και της Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, από το Σεπτέμβριο του 2022 ιδρύετε και θα λειτουργήσει Πρότυπο Επαγγελματικό Λύκειο (Π.ΕΠΑ.Λ.) στην Πτολεμαΐδα. Μία εξέλιξη η οποία αποτελεί πολύ ευχάριστη είδηση για την περιοχή μας και η οποία προέκυψε κατόπιν συντονισμένων προσπαθειών και γόνιμης συνεργασίας της Διεύθυνσης του 1ου ΕΠΑ.Λ Πτολεμαΐδας και του Δήμου Εορδαίας, που από τον περασμένο Ιανουάριο χρησιμοποιώντας όλα τα επιχειρήματα και καταδεικνύοντας όλα τα πλεονεκτήματα που παρέχουν η κτιριακή και εργαστηριακή υποδομή του 1ου Ημερήσιου Επαγγελματικού Λυκείου, κατάφεραν να πείσουν            τη Γενική Γραμματεία Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης, Δια Βίου Μάθησης και Νεολαίας, με αποτέλεσμα από χθες να αποτελεί γεγονός η ίδρυση του (Π.ΕΠΑ.Λ.) στην Πτολεμαΐδα.

Πιο συγκεκριμένα από το σχολικό έτος 2022-2023 στο Πρότυπο ΕΠΑΛ Πτολεμαΐδας,  το οποίο θα συστεγασθεί με το 1ο ΕΠΑΛ της πόλης, θα λειτουργήσουν ειδικότητες των παρακάτω τομέων:

  • Δομικών Έργων, Δομημένου Περιβάλλοντος και Αρχιτεκτονικού Σχεδιασμού.
  • Ηλεκτρολογίας, Ηλεκτρονικής και Αυτοματισμού.
  • Μηχανολογίας.
  • Ναυτιλιακών Επαγγελμάτων.

Είναι κατανοητό πλέον ότι η ευρύτερη περιοχή ενισχύεται σε επίπεδο επαγγελματικής εκπαίδευσης καθώς και σε επίπεδο δράσεων, για την αντιμετώπιση όλων των κραδασμών που παρατηρούνται στην τοπική οικονομία εξαιτίας της απολιγνιτοποίησης. Μια περιοχή που για περίπου 60 χρόνια αποτελεί την ενεργειακή καρδιά της χώρας, διατηρεί άρρηκτους δεσμούς με την επαγγελματική εκπαίδευση και κατάρτιση, οπότε και η συμμετοχή της στην συγκεκριμένη εκπαιδευτική μεταρρύθμιση είναι απολύτως δικαιωματική.

Εν κατακλείδι θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων για την αποδοχή της προτάσεως ίδρυσης ΠΕΠΑΛ με έδρα την Πτολεμαΐδα, ζητώντας παράλληλα την απαιτούμενη  χρηματοδότηση για την ολοκληρωτική αλλαγή των εποπτικών μέσων διδασκαλίας, του εξοπλισμού όλων των εργαστηρίων των τομέων ενεργειακής κατεύθυνσης, στην κατεύθυνση απόκτησης των απαραίτητων γνώσεων από τους απόφοιτούς των Επαγγελματικών Σχολείων.

 

Previous Δημόσια Διαβούλευση που αφορά τον "Κανονισμό λειτουργίας Βραχυχρόνιων Αγορών του Δήμου Εορδαίας"

Leave Your Comment

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος