Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Απάντηση στη σημερινή δημοσίευση στον Τύπο, της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αθηνάς Τερζοπούλου.

ptolemaios
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +30 246 335 01 48
Fax : +30 246 335 01 50
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα, 23-07-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Απάντηση στη σημερινή δημοσίευση στον Τύπο, της επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αθηνάς Τερζοπούλου.

 

Απαντώντας σε όσα αναφέρει σε σημερινή δημοσίευση της στο Τύπο η επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Αθηνά Τερζοπούλου, επισημαίνουμε τα παρακάτω:

  1. Το έργο «Κατασκευή χώρων κέντρου διημέρευσης-ημερήσιας φροντίδας ατόµων µε Ειδικές ανάγκες και στέγη υποστηριζόμενης διαβίωσης ατόµων µε νοητική υστέρηση στο Δήμο Εορδαίας», είναι έργο συγχρηματοδοτούμενο από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020». Κωδικός του έργου ΟΠΣ 5008015 και η ένταξη του έγινε με την 4519/24-11-2017 (ΑΔΑ: 7ΜΝΕ7ΛΨ-ΙΤ7) απόφαση του Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας. Ως εκ τούτου η διαχείριση και η παρακολούθηση του συγκεκριμένου έργου τελούν υπό την εποπτεία της Ειδικής Υπηρεσίας Διαχείρισης Επιχειρησιακού Προγράμματος Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας για την Προγραμματική Περίοδο 2014-2020 (Διαχειριστική Αρχή).
  2. Ο Δήμος Εορδαίας ως δικαιούχος του έργου πληρώνει τους Λογαριασμούς που στέλνει για έλεγχο ο ανάδοχος του έργου στην Τεχνική Υπηρεσία του δήμου, η οποία έχει με τη σειρά της έχει προβεί στον έλεγχο της πιστοποίησης εργασιών που πραγματοποιήθηκαν και για τις οποίες κάθε φορά συντάσσεται και αποστέλλεται πρακτικό εξακρίβωσης προς την Οικονομική Υπηρεσία.
  3. Στην έγγραφη ερώτηση (την οποία και επισυνάπτουμε) που υπέβαλλε, μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, η κ. Τερζοπούλου αναφέρει επ’ ακριβώς : « ….με δικαιούχο την ΑΕ Ανταιος Κατασκευαστική Εορδαίας…». Τέτοια εταιρεία, όπως ορθώς αναφέρθηκε και από τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας και Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, δεν υπάρχει. Η ανάδοχος εταιρεία του συγκεκριμένου έργου, η οποία επιλέχθηκε κατόπιν ανοιχτού διαγωνισμού που πραγματοποιήθηκε (όπως προβλέπει ο νόμος 4412/2016) με κατάθεση ηλεκτρονικών προσφορών που αποσφραγίστηκαν στις 14-6-2018, είναι η ΑΝΤΑΙΟΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε. με έδρα την Λάρισα. Αυτό άλλωστε αναγράφει και το 1068/2-7-2020 ένταλμα πληρωμής εξόφλησης του 5ου Λογαριασμού του προαναφερόμενου έργου.
  4. Όλα τα προαναφερόμενα εξηγήθηκαν στην κ. Τερζοπούλου, κατά τη διάρκεια του χθεσινού Δ.Σ. από τον αρμόδιο αντιδήμαρχο, ενώ ο κ. Φουρκιώτης δεσμεύτηκε να της αποστείλει ότι άλλο χρειαστεί, για να γίνει απολύτως κατανοητό το πως λαμβάνει χώρα η συγκεκριμένη διαδικασία. Αυτά είναι καταγεγραμμένα και στα πρακτικά της συνεδρίασης, αφού γίνεται ηλεκτρονική καταγραφή της και μπορεί ο καθένας να ανατρέξει σε αυτά.
  5. Στις 29-6-2020 με την υπ. αριθμ. 126/2020 (ΑΔΑ: ΩΞΙ8ΩΡ6-Π34) Απόφαση της Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Εορδαίας, εγκρίθηκε ομόφωνα ο 2ος Ανακεφαλαιωτικός Πίνακας Εργασιών του συγκεκριμένου έργου, ο οποίος συντάχθηκε από την Τεχνική Υπηρεσία του Δήμου Εορδαίας. Δηλαδή η έγκριση του ψηφίστηκε από τους εκπροσώπους όλων των παρατάξεων που συμμετέχουν σε αυτή και προφανώς από τον εκπρόσωπο της παράταξης της οποίας επικεφαλής είναι η κυρία Τερζοπούλου!!! Να τονίσουμε ότι η έγκριση του Α.Π.Ε. είναι προϋπόθεση για την εξόφληση του 5ου Λογαριασμού του έργου, ενώ συνοδεύεται και από αιτιολογική έκθεση.

Μολαταύτα η κυρία Τερζοπούλου προχώρησε στη σημερινή δημοσίευση, η οποία απλώς κατέδειξε την κακή προαίρεσή της στο συγκεκριμένο θέμα.

Δυστυχώς η  επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης, λόγω της προφανέστατης ένδειας γνώσης της, σε ότι έχει να κάνει με τις διαδικασίες που προβλέπονται στην κατασκευή έργων τα οποία είναι συγχρηματοδοτούμενα από το ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΙΑΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ «ΔΥΤΙΚΗ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ 2014-2020», βρίσκεται εκτεθειμένη για ακόμα μία φορά.

Αυτή τη φορά όμως επειδή γίνεται απολύτως αντιληπτό ότι η δημοσίευση της δεν είναι αποτέλεσμα μόνο άγνοιας αλλά υποκρύπτει και δόλο, καθότι αυτό που η ίδια γράφει αυτολεξεί στην ερώτηση της ως επωνυμία της αναδόχου εταιρείας (δηλαδή «ΑΕ Ανταιος Κατασκευαστική Εορδαίας») είναι υποβολιμαίο αφού το ένταλμα, που η ίδια επισυνάπτει σήμερα, αναγράφει ξεκάθαρα την επωνυμία της αναδόχου εταιρείας, η οποία είναι διαφορετική.

Έτσι και το ερώτημα της : «Πού πήγαν τα 99.000,00 ευρώ που έδωσε εντολή ο Δήμος  Εορδαίας να εισπράξει ο Δικαιούχος;», αφήνει σαφέστατη αιχμή για κατασπατάληση δημόσιου χρήματος.

Κατόπιν τούτου και επειδή η συγκεκριμένη τοποθέτηση ξεπερνάει τα όρια της δυσφήμισης αγγίζοντας τα όρια της συκοφαντίας, δηλώνουμε στην κ. Τερζοπούλου ότι επιφυλασσόμαστε κάθε νομίμου δικαιώματος μας.

Η πολιτική αντιπαράθεση πρέπει να παραμένει στο πλαίσιο της ευγένειας, αλλά πρωτίστως να γίνεται με επιχειρήματα βασιζόμενα στη χρηστή διοικητική πρακτική και χωρίς εμπάθειες.

Η αντιπολίτευση είναι θεσμική ανάγκη για τη λειτουργία της δημοτικής αρχής, αλλά και του πολιτεύματός μας εν γένει. Δεν μπορεί να γίνεται με όρους που εντάσσονται στην πρακτική της λασπολογίας και της συκοφάντησης.

Συνημμένα:

 

 

Previous Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια "Ειδών προστασίας για την αποφυγή και αντιμετώπιση της διάδοσης του κορωνοΐου COVID-19, για τις ανάγκες των υπαλλήλων του Δήμου Εορδαίας"

Leave Your Comment

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος