Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Ανακοίνωση Δήμου Εορδαίας για τα ηλεκτρικά πατίνια που κυκλοφόρησαν στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

ptolemaios
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +302463350148
Fax : +302463350150
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  19-04-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 

Ανακοίνωση Δήμου Εορδαίας για τα ηλεκτρικά πατίνια που κυκλοφόρησαν στην πόλη της Πτολεμαΐδας.

Το τελευταίο διάστημα παρατηρήθηκε κυκλοφορία ηλεκτρικών πατινιών στην Πτολεμαΐδα, τα οποία ενοικιάζονται για λίγη ώρα από ιδιωτική εταιρεία, μέσω εφαρμογής στο κινητό τηλέφωνο.

Πρώτη μας προτεραιότητα ως Δήμος Εορδαίας είναι η ασφαλής μετακίνηση των αναβατών, αλλά και των υπολοίπων χρηστών των δρόμων και των πεζοδρομίων στην πόλη καθώς και στις Κοινότητες μας.

Αναφορικά με την εταιρεία που ενοικιάζει τα ηλεκτρικά πατίνια, θέλουμε να επισημάνουμε ότι εξίσου σημαντικός είναι και ο σεβασμός των δημόσιων και κοινόχρηστων χώρων, οι οποίοι δεν μπορεί να καταλαμβάνονται χωρίς απολύτως καμία άδεια, με συνέπεια να δημιουργούνται ζητήματα σε πεζούς, σε Άτομα με Αναπηρία, σε μητέρες με τα καροτσάκια και ούτω καθεξής.

Η δημοτική αρχή ενθαρρύνει την  χρήση κάθε πρότασης για εναλλακτική και φιλική προς το περιβάλλον μετακίνηση, αλλά τονίζουμε ότι οι χρήστες των πατινιών θα πρέπει να είναι προσεκτικοί και να τηρούν τον ΚΟΚ, έστω και αν δεν υπάρχει απολύτως κανένα νομοθετικό πλαίσιο, κάτι για το οποίο οφείλει να μεριμνήσει η Πολιτεία.

Ως Δήμος Εορδαίας έχουμε ήδη αποστείλει εξώδικη πρόσκληση στην εταιρεία ενοικίασης των ηλεκτρικών πατινιών στο οποίο υπογραμμίζουμε ότι εάν αυτά συνεχίσουν να είναι σταθμευμένα άναρχα χωρίς άδεια, καταλαμβάνοντας δημόσιους χώρους και κοινόχρηστες τοποθεσίες, ο Δήμος Εορδαίας θα προχωρήσει στην περισυλλογή τους και θα επιβάλλει εάν χρειαστεί τα όποια πρόστιμα ή τέλη προβλέπει η κείμενη νομοθεσία.

Τέλος κλείνοντας επαναλαμβάνουμε ότι στις μετακινήσεις και την ψυχαγωγία, προτεραιότητα είναι η ασφάλεια των πολιτών και για αυτό εφιστούμε την προσοχή όσων κάνουν χρήση των ηλεκτρικών πατινιών, για συνετή χρήση και απόλυτο σεβασμό στον Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας.

 

Previous Πρόσκληση σε συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου στις 20-4-2022

Leave Your Comment

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος