Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Έγινε αποδεκτό το αίτημα για κήρυξη του Δήμου Εορδαίας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση : 25ης Μαρτίου 15
Ταχ. Κωδ. : 50200- Πτολεμαΐδα
Τηλέφωνο : 24633 50148
Fax : 24633 50150
Email : grtyp@ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα 24-8-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Έγινε αποδεκτό το αίτημα για κήρυξη του Δήμου Εορδαίας σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας.

Με απόφαση του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας ο Δήμος Εορδαίας κηρύχθηκε σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, για την αντιμετώπιση των έκτακτων αναγκών και τη διαχείριση των συνεπειών που προέκυψαν από έντονα καιρικά φαινόμενα – ισχυρές βροχοπτώσεις πλημμύρες, που εκδηλώθηκαν στις 22-8-2022 στην πόλη της Πτολεμαΐδας και σε γειτονικές Κοινότητες του Δήμου Εορδαίας.
Η εξέλιξη αυτή προέκυψε μετά από το έγγραφο αίτημα του Δημάρχου Παναγιώτη Πλακεντά προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γιώργο Κασαπίδη, ο οποίος με τη σειρά του το προώθησε άμεσα προς την Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Βασίλειο ενώ με βάση την απόφαση η κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Εορδαίας θα έχει ισχύ για τους επόμενους 6 μήνες, δηλαδή έως και 22 Φεβρουαρίου 2023.

O κύριος Πλακεντάς δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος για την άμεση αποδοχή του σχετικού αιτήματος από τον Γενικό Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας, καθώς η κείμενη νομοθεσία σε κατάσταση Έκτακτης Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας προβλέπει διαθέσιμους πόρους, μέσα, υλικά και την λήψη έκτακτων μέτρων αποκατάστασης ορισμένης χρονικής διάρκειας.

Σημειώνεται ότι η προαναγγελθείσα για χθες τηλεδιάσκεψη μεταξύ του Δημάρχου Εορδαίας και του Υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ αρμόδιο για θέματα κρατικής αρωγής και αποκατάστασης από φυσικές καταστροφές Χρήστο Τριαντόπουλο, στην οποία θα μετείχε και ο Περιφερειάρχης Δυτικής Μακεδονίας, θα πραγματοποιηθεί τελικά σήμερα αργά το μεσημέρι. Στη σύσκεψη θα συζητηθεί και η διαδικασία καταγραφής των ζημιών που προκλήθηκαν από την πλημμύρα, τόσο σε δημόσιους χώρους όσο και σε περιουσίες ιδιωτών που κατοικούν στο Δήμο Εορδαίας.

ΑΠΟΦΑΣΗ

Previous Αίτημα για κήρυξη του Δήμου Εορδαίας σε κατάσταση Εκτάκτου Ανάγκης Πολιτικής Προστασίας, κατέθεσε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος