Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Δήμος Εορδαίας: Παραχωρεί χώρο στο Τμήμα Εργοθεραπείας για δημιουργία “Θεραπευτικού Κήπου” στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση : 25ης Μαρτίου 15
Ταχ. Κωδ. : 50200- Πτολεμαΐδα
Τηλέφω : 24633 50148
Fax : 24633 50126
E mail : Grtyp2@ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα 28-5-2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δήμος Εορδαίας: Παραχωρεί χώρο στο Τμήμα Εργοθεραπείας για δημιουργία “Θεραπευτικού Κήπου” στη Στέγη Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ΑμεΑ

Την παραχώρηση χώρου 300μ. εντός του προαυλίου της Στέγης Υποστηριζόμενης Διαβίωσης ατόμων με νοητική υστέρηση και Κέντρο Διημέρευσης ημερήσιας φροντίδας ατόμων με κινητικές αναπηρίες και νοητική υστέρηση στο Τμήμα Εργοθεραπείας του Πανεπιστημίου Δυτικής Μακεδονίας, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στη συνεδρίαση της Δευτέρας 27 Μαΐου 2014.

Η παραχώρηση του χώρου αυτού γίνεται για ερευνητικούς σκοπούς, προκειμένου να μπορέσει το Τμήμα Εργοθεραπείας της Σχολής Υγείας του Πανεπιστημίου που εδρεύει στην Πτολεμαΐδα να προχωρήσει στη δημιουργία ενός «Θεραπευτικού και Αισθητηριακού Κήπου».

Το Τμήμα Εργοθεραπείας, μετά από συζήτηση με την ΚΟΙΝΣΕΠ «Λαμπηδόνες» η οποία ανέλαβε να λειτουργήσει τις δύο ανωτέρω δομές, ετοιμάζεται να καταθέσει ερευνητική πρόταση στο πρόγραμμα «ΕΡΕΥΝΩ ΚΑΙΝΟΤΟΜΩ» για τη δημιουργία ενός Θεραπευτικού και Ασθητηριακού Κήπου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας (Τμήμα Γεωπονίας Φυτικής Παραγωγής Αγροτικού Περιβάλλοντος και Τμήμα Φυσικοθεραπείας).

Η παραχώρηση του χώρου γίνεται για 3 χρόνια, όση και η διάρκεια του προγράμματος στο οποίο φιλοδοξεί το Τμήμα Εργοθεραπείας να εντάξει τη δημιουργία του Θεραπευτικού – Αισθητηριακού Κήπου. Αξιοσημείωτο είναι πως μετά το πέρας των 3 ετών ο Κήπος θα ανήκει στην ΚΟΙΝΣΕΠ Λαμπηδόνες και θα είναι προσβάσιμος από την τοπική κοινότητα.

Τα συγχαρητήριά του προς το Τμήμα Εργοθεραπείας εξέφρασε ο Δήμαρχος Παναγιώτης Πλακεντάς, καθώς όπως τόνισε η δημιουργία του Κήπου αυτού θα έχει όφελος συνολικά για την κοινωνία.

Previous Επεκτείνεται ο χώρος του ΒΙΟΠΑ Πτολεμαΐδας – Παραχωρείται έκταση για εγκατάσταση στη γαλακτοβιομηχανία PROLACTA ΑΕ

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος