Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Το απόγευμα της Τετάρτης 14-12-2022 ξεκινάει τις διαδρομές του στην Πτολεμαΐδα, το Χριστουγεννιάτικο τρένο του Δήμου Εορδαίας.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση : 25ης Μαρτίου 15
Ταχ. Κωδ. : 50200- Πτολεμαΐδα
Τηλέφωνο : 24633 50148
Fax : 24633 50150
E mail : grtyp@ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα 13-12-2022

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Το απόγευμα της Τετάρτης 14-12-2022 ξεκινάει τις διαδρομές του στην Πτολεμαΐδα, το Χριστουγεννιάτικο τρένο του Δήμου Εορδαίας.

Το Χριστουγεννιάτικο τρένο του Δήμου Εορδαίας, το οποίο αγάπησαν μικροί και μεγάλοι, ξεκινάει τα δρομολόγια του στην Πτολεμαΐδα από αύριο το απόγευμα της Τετάρτης 14-12-2022 και μέχρι 3-1-2023. Το τρενάκι θα ξεναγεί τους επιβάτες του στη σύγχρονη ιστορία της Πτολεμαΐδας, με εκκίνηση και τερματισμό τη Λαϊκή Αγορά της πόλης, σε μια διαδρομή που θα ενώνει πέντε χαρακτηριστικά σημεία αυτής και πιο συγκεκριμένα : Tην Λαϊκή Αγορά, τη Δημοτική Βιβλιοθήκη, το Παλιό Πάρκο, το Παλαιοντολογικό Ιστορικό Μουσείο και τη Κεντρική Πλατεία, όπου θα φιλοξενούνται στο πλαίσιο των Χριστουγεννιάτικων εκδηλώσεων «Νιφάδα τι ΠτολεμαΕίδες;» διάφορες δράσεις, τοπικά έθιμα, αναβιώσεις παραδόσεων και happenings.

Το Χριστουγεννιάτικο τρένο για φέτος είναι μια Ευγενική Χορηγία της ΔΕΗ Α.Ε., η οποία έχει κατ’ επανάληψη αποδείξει την από πλευράς της διάθεση προσφοράς στην τοπική κοινωνία, όντας πολύτιμος αρωγός του Δήμου Εορδαίας, ενισχύοντας παράλληλα τους ιστορικούς μας δεσμούς λόγω της μακροχρόνιας εξορυκτικής διαδικασίας. Θέλουμε λοιπόν με την ευκαιρία να εκφράσουμε τις ολόθερμες ευχαριστίες μας για την εξαιρετική συνεργασία, τόσο προς την εταιρεία όσο και προσωπικά προς τον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο κ. Γεώργιο Στάσση, καθώς και προς την Διευθύντρια Εταιρικών Σχέσεων & Επικοινωνίας κ. Σοφία Δήμτσα.
Να τονίσουμε ότι το Χριστουγεννιάτικο τρένο θα κινείται καθημερινά και στις εξής ώρες:

11:00 έως 15:00 (Πρωινά δρομολόγια-ανά μισή ώρα).
17:00 έως 21:00 (Απογευματινά δρομολόγια-ανά μισή ώρα).

Η διαδρομή που θα κάνει το Χριστουγεννιάτικο τρενάκι θα είναι η εξής:

Αφετηρία:
Χώρος της Λαϊκής αγοράς από την πλευρά της οδού Καπετάν Φούφα.
Διαδρομή από οδό Καπετάν Φούφα δεξιά προς την οδό Νοσοκομείου και έπειτα πάλι δεξιά στην οδό Βασ. Κων/νου. Συνέχεια αριστερά την οδό Δημοκρατίας.

1η στάση:
Μπροστά στον πεζόδρομο (στην διασταύρωση οδών Δημοκρατίας και Μικράς Ασίας) που οδηγεί στη Δημοτική Βιβλιοθήκη.
Συνέχεια διαδρομής στην οδό Δημοκρατίας και έπειτα στροφή αριστερά στην οδό 28ης Οκτωβρίου. Συνέχεια στροφή δεξιά στην οδό Αγίας Τριάδος και συνέχεια σε ανώνυμη οδό που οδηγεί στην 25ης Μαρτίου.
Έπειτα στροφή αριστερά στην οδό 25ης Μαρτίου. Συνέχεια πορείας.

2η στάση:
Κεντρική Πλατεία της πόλης.
Συνέχεια πορείας δεξιά στην οδό Γονατά και έπειτα υποχρεωτική κυκλική πορεία και στην πρώτη έξοδο δεξιά, στην οδό Παυλίδη Αδαμοπούλου. Συνέχεια πορείας ευθεία επί της Βασ. Κων/νου. Συνέχεια πορείας επί της Βασ. Κων/νου και έπειτα στροφή δεξιά στην οδό Μακεδονομάχων. Συνέχεια πορείας και στροφή δεξιά στην οδό Καπετάν Φούφα. Πορεία προς το σημείο αφετηρίας της διαδρομής.

Να σημειωθεί ότι τις ημέρες: Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου και Τετάρτη 28 Δεκεμβρίου 2022, στα πρωινά δρομολόγια, η αφετηρία θα βρίσκεται στην οδό Παυλίδη Αδαμοπούλου (Πίσω από την πιάτσα των ταξί).

Στην αναμονή επιβίβασης συνιστάται η αποφυγή του συνωστισμού και η τήρηση αποστάσεων, ενώ η Δημοτική Αστυνομία θα είναι η εποπτεύουσα αρχή τήρησης της τάξης στην αφετηρία του τρένου, στο χώρο της Λαϊκής αγοράς Πτολεμαΐδας.

Previous Η Νιφάδα ξύπνησε για άλλη μια χρονιά στο Δήμο Εορδαίας

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος