Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Την σύμβαση για τις εργασίες κατασκευής τοιχίου αντιστήριξης στην Κοινότητα Αναρράχης, υπέγραψε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση : 25ης Μαρτίου 15
Ταχ. Κωδ. : 50200- Πτολεμαΐδα
Τηλέφωνο : 24633 50148
Fax : 24633 50150
E mail : grtyp@ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα 7-8-2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την σύμβαση για τις εργασίες κατασκευής τοιχίου αντιστήριξης στην Κοινότητα Αναρράχης, υπέγραψε σήμερα το πρωί ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς.

Σύμβαση για ακόμα ένα έργο υπέγραψε σήμερα ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς, στο πλαίσιο του σχεδιασμού της δημοτικής αρχής για παρεμβάσεις αναβάθμισης και ενίσχυσης της ασφάλειας στην οδοποιία. Πιο συγκεκριμένα πρόκειται για τις εργασίες που είναι απαραίτητες για την κατασκευή τοιχίου σε οδό της Κοινότητας Αναρράχης, για την ορθή και ασφαλή αντιστήριξη της αφού η προηγούμενη έχει υποχωρήσει τμηματικά με αποτέλεσμα την αποκάλυψη του εδάφους έδρασης του δρόμου σε βάθος και την καταστροφή του οδοστρώματος. Η κατάσταση κρίθηκε ιδιαιτέρως σοβαρή καθώς το φαινόμενο είναι δυναμικό και η εξέλιξη του πιθανόν να προκαλούσε ατυχήματα ή βλάβες στην όμορη οικία ή στο δίκτυο ύδρευσης, καθώς από τον παρακείμενο δρόμο διέρχεται αγωγός ύδρευσης.

Το εν λόγω έργο περιλαμβάνει χωματουργικές εργασίες, καθαιρέσεις και σκυροδέματα-οπλισμούς, ενώ μετά το πέρας των εργασιών κατασκευής του τοιχίου και επίχωσης θα ακολουθήσουν οι εργασίες αποκατάστασης του ασφαλτοστρωμένου οδοστρώματος. Τέλος για την ασφαλή χρήση του δρόμου από οχήματα και πεζούς, θα τοποθετηθεί στηθαίο ασφαλείας στα όρια της οδού.
Στην υπογραφή της σύμβασης, με τον νόμιμο εκπρόσωπο της αναδόχου εταιρείας «ΚΙΛΑΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΚΑΙ ΣΙΑ Ε.Ε.», παραβρέθηκε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Έργων, Πολεοδομίας & Προγραμματισμού Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων Δήμου Εορδαίας Νικόλαος Φουρκιώτης.

Να σημειωθεί ότι το συνολικό κόστος των εργασιών είναι 43.650 ευρώ και η χρηματοδότηση του έργου γίνεται από ιδίους πόρους.

Previous Ένα ανατρεπόμενο φορτηγό με αναρροφητήρα, προμηθεύτηκε ο Δήμος Εορδαίας. Συνεχίζεται ο εκσυγχρονισμός του στόλου μηχανημάτων και οχημάτων του.

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος