Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Ξεκινάει η διαδικασία υλοποίησης του έργου της σύνδεσης οκτώ (8) Κοινοτήτων του Δήμου Εορδαίας με την Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας. Υπογράφηκε η πρόσκληση υποβολής πρότασης πράξης για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση : 25ης Μαρτίου 15
Ταχ. Κωδ. : 50200- Πτολεμαΐδα
Τηλέφωνο : 24633 50148
Fax : 24633 50150
E mail : grtyp@ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα 18-5-2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Ξεκινάει η διαδικασία υλοποίησης του έργου της σύνδεσης οκτώ (8) Κοινοτήτων του Δήμου Εορδαίας με την Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας. Υπογράφηκε η πρόσκληση υποβολής πρότασης πράξης για χρηματοδότηση από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής.

Υπογράφηκε χθες 17-5-2023 από τον Ειδικό Γραμματέα Διαχείρισης Προγραμμάτων Ευρωπαϊκού Ταμείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ταμείου Συνοχής Γεώργιο Ζερβό, η πρόσκληση προς τη Δημοτική Επιχείρηση Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας – Δήμου Εορδαίας (Δ.Ε.ΤΗ.Π.) για την υποβολή πρότασης έργου (πράξης), προκειμένου να ενταχθεί και να χρηματοδοτηθεί στο πλαίσιο του Προγράμματος «Περιβάλλον και κλιματική αλλαγή», το έργο της σύνδεσης οκτώ (8) Κοινοτήτων του Δήμου Εορδαίας με την Τηλεθέρμανση Πτολεμαΐδας, σηματοδοτώντας ουσιαστικά την έναρξη της διαδικασίας υλοποίησης του έργου.
Το συγκεκριμένο έργο, το οποίο αφορά τις Κοινότητες Καρυοχωρίου, Άγιου Χριστόφορου, Ανατολικού, Περδίκκα, Πεντάβρυσου, Προάστιου, Ασβεστόπετρας και Άρδασσας, είναι αναμφισβήτητα σημαντικότατο και θα αλλάξει προς το καλύτερο την ποιότητα ζωής των κατοίκων συμβάλλοντας τα μέγιστα στη διατήρηση του πληθυσμού τους, μέσω της στήριξης του οικογενειακού προϋπολογισμού με την χαμηλού κόστους προσφερόμενη θερμότητα, ενώ παράλληλα θα συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή σε μία πολύ δύσκολη συγκυρία για την περιοχή μας, η οποία επηρεάζεται στο μέγιστο βαθμό από τις συνέπειες της ενεργειακής μετάβασης.
Η δημοτική αρχή του Δήμου Εορδαίας με την επιμονή της στον προσεκτικό σχεδιασμό έργων αναπτυξιακής πνοής φτάνει σε απτά αποτελέσματα, τα οποία θα αναβαθμίσουν σταδιακά με θεαματικό τρόπο τόσο την πόλη της Πτολεμαΐδας όσο και τις Κοινότητες.
Έχοντας ως δεδομένο την επερχόμενη απολιγνιτοποίηση της περιοχής μας, η συμβολή τέτοιου είδους έργων σε αυτό που ο Δήμος Εορδαίας διεκδικεί για να υπάρξει η δίκαιη μετάβαση είναι καταλυτική, ενώ θα λειτουργήσει ως κίνητρο για την επιστροφή των νέων ανθρώπων στην ύπαιθρο, ως μία πολύ σημαντική συνιστώσα ανάπτυξης.

Η δημοτική αρχή θέτοντας κυρίαρχη προτεραιότητα την ευρύτερη ανάπτυξη της περιοχής, καθώς και την δημιουργία ελκυστικών προϋποθέσεων και απαραίτητων υποδομών, με απόλυτο γνώμονα την βελτίωση της καθημερινότητας και τη συνεχή αναβάθμιση του βιοτικού επιπέδου των πολιτών του τόπου μας.

O Δήμος Εορδαίας εκφράζει θερμές ευχαριστίες προς τον Αναπληρωτή Υπουργό Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Νίκο Παπαθανάση, τον Διοικητή της Ειδικής Υπηρεσίας Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης κ. Πελοπίδα Καλλίρη, στο Διοικητικό Συμβούλιο τα στελέχη και τους εργαζομένους της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, για την καθοριστική συμβολή τους στην έναρξη υλοποίησης του συγκεκριμένου έργου

Previous Σε ετοιμότητα ο Δήμος Εορδαίας για τις Εθνικές εκλογές.

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος