Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

«Ειδικότεροι όροι και προϋποθέσεις δραστηριοποίησης στο πλανόδιο εμπόριο στα όρια του Δήμου Εορδαΐας»

«ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟΔΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ»

Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4849/2021, όποιος ασκεί πλανόδιο εμπόριο επιτρέπεται να παραμείνει στάσιμος μόνο κατά την διάρκεια της συναλλαγής και δεν επιτρέπεται να δραστηριοποιείται σε δημοτικές ενότητες με μόνιμο πληθυσμό άνω των πέντε χιλιάδων (5.000) κατοίκων, σύμφωνα με την τελευταία δημοσιευμένη απογραφή της ΕΛ.ΣΤΑΤ. Από την διάταξη αυτή εξαιρούνται οι κάτοχοι άδειας για πλανόδια δραστηριοποίηση που λειτουργούν κινητή καντίνα ή φορητές εγκαταστάσεις έψησης οι οποίοι μπορούν να παραμένουν στάσιμοι στο ίδιο σημείο, μέσα στα όρια του ίδιου δήμου, τηρώντας υποχρεωτικά τους όρους της απόφασης του δήμου σχετικά με την χρονική διάρκεια της στάσιμης παραμονής, την συχνότητα αυτής και κάθε άλλο σχετικό θέμα.

Με την υπ΄αρ. 89/2023(ΑΔΑ:9190ΩΡ6-1Β3) Απόφαση Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Εορδαίας και την υπ΄αρ. 23381/11-05-2023(ΑΔΑ:Ω8ΤΑΟΡ1Γ-Σ7Τ) Απόφαση Έγκρισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Ηπείρου-Δυτικής Μακεδονίας, ορίστηκαν οι «ΕΙΔΙΚΟΤΕΡΟΙ ΟΡΟΙ ΚΑΙ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΔΡΑΣΤΗΡΙΟΠΟΙΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΛΑΝΟΔΙΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΣΤΑ ΟΡΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΟΥ ΕΟΡΔΑΙΑΣ» σύμφωνα με τους οποίους ισχύουν τα εξής:

Για την παρασκευή και παροχή τροφίμων και ποτών σε διερχόμενους καταναλωτές, οι κάτοχοι άδειας για πλανόδια δραστηριοποίηση που λειτουργούν κινητή καντίνα ή φορητές εγκαταστάσεις έψησης, μπορούν να παραμένουν στάσιμοι στο ίδιο σημείο, μέσα στα όρια του Δήμου Εορδαίας, τηρώντας τους παρακάτω όρους:

1) να παραμένουν στάσιμοι στο ίδιο σημείο μέσα στα όρια του Δήμου Εορδαίας, για μία μόνο φορά μέσα στην ίδια μέρα και το πολύ για τέσσερις (4) ώρες, από τις 11:00 έως και τις 15:00.
2) οι αδειούχοι απαγορεύεται να παραμένουν στάσιμοι σε σημεία όπου δυσχεραίνεται η κυκλοφορία, και σε χώρους που απέχουν λιγότερο από εκατόν πενήντα (150) μέτρα από καταστήματα και επιχειρήσεις που εμπορεύονται ομοειδή προϊόντα, καθώς και από καντίνες υπαίθριου στάσιμου εμπορίου.
3) η απόστασή τους από οργανωμένες ξενοδοχειακές μονάδες, εισόδους σχολείων, νοσοκομείων και κάθε είδους συναφών καταστημάτων, σταθμών για την εξυπηρέτηση επιβατών του αστικού, του προαστιακού σιδηρόδρομου και των υπεραστικών λεωφορείων, των οργανωμένων και επισκέψιμων αρχαιολογικών χώρων, μουσείων, μνημείων και εκκλησιών δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη των πενήντα (50) μέτρων και
4) η μεταξύ τους απόσταση δεν επιτρέπεται να είναι μικρότερη των εκατό (100) μέτρων.

Η στάσιμη παραμονή πρέπει να είναι σε δημόσιους ή δημοτικούς χώρους και κατά την διάρκεια αυτής δεν επιτρέπεται, να εμποδίζεται η ομαλή πρόσβαση σε κατοικίες και επιχειρήσεις καθώς και η διέλευση ατόμων με κινητικά προβλήματα.

Η διάθεση των τροφίμων και ποτών στους διερχόμενους πρέπει να γίνεται με τρόπο που προστατεύεται η ασφάλεια και η σωματική ακεραιότητά αυτών.

Οι κυρώσεις για την παραβίαση των προαναφερόμενων όρων καθορίζονται από τις ισχύουσες διατάξεις του Ν. 4849/2021 όπως τροποποιείται και ισχύει.

Previous Διακύρυξη διαγωνισμού για την “Περισυλλογή αδέσποτων ζώων συντροφιάς, μεταφορά στις ανάλογες δομές και επανένταξη τους στο φυσικό περιβάλλον”

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος