Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2020 από το Δήμο Εορδαίας. Διασκεδάζουμε μαζί, μένουμε ασφαλείς κρατώντας αποστάσεις.

ptolemaios
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +30 246 335 01 48
Fax : +30 246 335 01 50
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα,  30-11-2020

 

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις 2020 από το Δήμο Εορδαίας. Διασκεδάζουμε μαζί, μένουμε ασφαλείς κρατώντας αποστάσεις.

Τον Δεκέμβριο του 2019 ο Δήμος Εορδαίας διοργάνωσε εκδηλώσεις με γενικό τίτλο: «Νιφάδα τι ΠΤΟΛΕΜΑ-είδες;». Ο απώτερος στόχος του συγκεκριμένου εγχειρήματος ήταν να καταστεί η πόλη της Πτολεμαΐδας, καθώς και ευρύτερη περιοχή της Εορδαίας, τουριστικός προορισμός την εορταστική περίοδο Χριστουγέννων-Πρωτοχρονιάς και να δοθεί νέα ώθηση στην τοπική οικονομία δημιουργώντας ταυτόχρονα αναπτυξιακές προοπτικές σε πολλά επίπεδα.

Οι εκδηλώσεις αυτές κατά γενική ομολογία στέφθηκαν με απόλυτη επιτυχία αφήνοντας πολύ θετικό αντίκτυπο, τόσο στους κατοίκους όσο και στους επισκέπτες της ευρύτερης περιοχής μας, γεγονός το οποίο παγίωσε την πρόθεση της δημοτικής αρχής να δώσει θεσμικό χαρακτήρα σε αυτές.

Φέτος όμως λόγω των ιδιαίτερων συνθηκών που επικρατούν σε όλο τον πλανήτη, εξαιτίας της πανδημίας Covid-19,  οι σχεδιαζόμενες ανάλογες δράσεις είναι αυτονόητο ότι δεν θα μπορέσουν να πραγματοποιηθούν. Αυτά τα Χριστούγεννα τα οποία θα είναι σίγουρα διαφορετικά για όλους μας, η ανάγκη για δημιουργία κλίματος αισιοδοξίας και εορταστικής διάθεσης είναι μεγαλύτερη και πιο έντονη από ποτέ. Τα δεδομένα επιτάσσουν να διαφοροποιήσουμε τις ιδέες μας, χωρίς να χάσουμε όμως την έμπνευση και τη δημιουργικότητα μας!

Το φετινό πρόγραμμα των εορταστικών εκδηλώσεων της Νιφάδας θα αποτελείται από θεματικές διαδικτυακές δράσεις, ενώ θα δοθεί έμφαση στην τοποθέτηση φωτεινού-εορταστικού διακόσμου τόσο στην πόλη της Πτολεμαΐδας, όσο και όλων των Κοινοτήτων της Εορδαίας.

Επίσης ο Δήμος Εορδαίας θα δώσει ιδιαίτερη βαρύτητα στην μέριμνα στήριξης και εξυπηρέτησης ευπαθών ομάδων συμπολιτών μας, όπως άλλωστε έγινε και στις περσινές εκδηλώσεις.

Οι διαδικτυακές δράσεις που θα λάβουν χώρα, στα πλαίσια της ΝΙΦΑΔΑΣ, θα είναι διαδραστικές με απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία τους την συμμετοχή των πολιτών.

Τέλος να σημειωθεί ότι εκδηλώσεις θα γίνουν και από την Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας. Οι ενότητες των δράσεων θα είναι οι εξής:

Δημιουργία παραμυθιών του ενός λεπτού (Δράση ΝΙΦΑΔΑΣ).

Αφήγηση ιστορίας μέσα από κείμενο 300 λέξεων το οποίο θα αποσταλεί, στην ηλεκτρονική διεύθυνση : nifada@ptolemaida.gr μέχρι 15-12-2020. Τα παραμύθια θα οπτικοποιηθούν και θα προβάλλονται όλη την εορταστική περίοδο στη σελίδα του Δήμου Εορδαίας, καθώς και στους λογαριασμούς των social medias (Facebook και Instagram) της Νιφάδας. Επίσης θα εκδοθούν σε βιβλίο, τα έσοδα του οποίου θα δοθούν για την ενίσχυση του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων και Φίλων ατόμων με αναπηρία Περιφέρειας Δυτικής Μακεδονίας.

Web radio στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Πτολεμαΐδας.

Ένα πρόγραμμα της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Πτολεμαΐδας που μέσω της δημιουργίας ενός διαδικτυακού ραδιοφώνου, θα μοιράσει και θα υποδεχτεί ιστορίες από την λαϊκή παράδοση και την λογοτεχνία. Στην καρδιά όλων των ιστοριών θα βρίσκεται μία επιθυμία ή μία ευχή, ενώ τα κείμενα θα διαβάζονται από σημαντικούς αφηγητές και συγγραφείς όλης της  Ελλάδας.

Αυτά τα Χριστούγεννα ο Δήμος Εορδαίας βρίσκει τρόπους να είμαστε «Μαζί», παρόλο που πρέπει να κρατήσουμε απόσταση. Να διασκεδάσουμε σαν μια παρέα μέσα από τα σπίτια μας. Έτσι αφενός μένουμε ασφαλείς αφετέρου κάνουμε την εορταστική περίοδο ξεχωριστή και παράλληλα δίνουμε την υπόσχεση να ανταμώσουμε έξω για την επόμενη χρονιά που όλα θα είναι καλύτερα !

 

Previous Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για "Προμήθεια υλικών για το Συνεργείο Ελαιοχρωματιστών του Δήμου"

Leave Your Comment

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος