Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Με Διαγωνισμό Καναρινιών Φωνής συνεχίζονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Εορδαίας

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση : 25ης Μαρτίου 15
Ταχ. Κωδ. : 50200- Πτολεμαΐδα
Τηλέφω : 24633 50148
Fax : 24633 50150
E mail : Grtyp2@ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα 4-12-2023

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Με Διαγωνισμό Καναρινιών Φωνής συνεχίζονται οι Χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Εορδαίας

Με μεγάλο πλήθος κόσμου στη “Γουρουνοχαρά” της Κοινότητας Βλάστης το Σαββατοκύριακο 2 & 3 Δεκεμβρίου, ξεκίνησαν οι χριστουγεννιάτικες εκδηλώσεις στο Δήμο Εορδαίας, οι οποίες έχουν τίτλο «Μύθοι και Παραδόσεις» και θα ολοκληρωθούν την 6η Ιανουαρίου 2024.

Παράλληλα πραγματοποιήθηκε το στόλισμα του χριστουγεννιάτικου δέντρου στις Κοινότητες Ασβεστόπετρας και Περδίκκα, αλλά και το γλέντι των Ηπειρωτών Εορδαίας το Σαββατόβραδο όπου την τιμητική τους είχαν οι ηπειρώτικες γεύσεις.

Τη σκυτάλη πήραν σήμερα οι Θρακιώτες της Εορδαίας, καθώς η Θρακική Εστία Εορδαίας “Ο ΑΡΧΙΓΕΝΗΣ” διοργανώνει για άλλη μια χρονιά στην κεντρική πλατεία της Πτολεμαΐδας το έθιμο “Βαρβάρα”, προσφέροντας στους διερχόμενους πολίτες τον θρεπτικό χυλό που παρασκευάζουν στη γιορτή της Αγίας Βαρβάρας και είναι γνωστός και ως κολλυβόζουμο.

Ταυτόχρονα ξεκινά από σήμερα Δευτέρα ο Πανελλήνιος Διαγωνισμός Καναρινιών Φωνής που διοργανώνουν το CLAB TIBRADO Πτολεμαΐδας και ο Λαογραφικός Όμιλος Περδίκκα, ο οποίος θα διαρκέσει έως και 10 Δεκεμβρίου 2023.

Το εορταστικό πρόγραμμα συνεχίζεται αύριο Τρίτη με την εκδήλωση “Κουλουράκια και γλυκά με τα χεράκια τα μικρά” και στολισμός Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο 18ο Νηπιαγωγείο Πτολεμαΐδας.

Οι εορταστικές εκδηλώσεις διοργανώνονται από το Δήμο Εορδαίας σε συνεργασία με τις Τοπικές Κοινότητες του Δήμου, με πολιτιστικούς φορείς, συλλόγους γονέων και κηδεμόνων, κέντρα δημιουργικής απασχόλησης παιδιών, με επιχειρήσεις και δομές του Δήμου.

 

 

Previous Πλούσιο το εορταστικό Χριστουγεννιάτικο πρόγραμμα του Δήμου Εορδαίας

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος