Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

ptolemaios
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +30 246 335 01 48
Fax : +30 246 335 01 50
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα, 08-03-2021

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

 

Κάθε χρόνο στις 8 Μαρτίου γιορτάζουμε την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας.

Τιμούμε τη γυναίκα, τιμούμε την μάνα, τη σύζυγο, την εργαζόμενη που προσέφερε και προσφέρει στους κοινωνικούς αγώνες.

Η σημερινή ημέρα δεν είναι μια τυπική επέτειος αφιερωμένη στις γυναίκες. Είναι η μέρα που σηματοδοτεί τους αγώνες των εργατριών, των γυναικών των λαϊκών στρωμάτων για την απελευθέρωση και τη χειραφέτηση τους από την εκμετάλλευση, την καταπίεση και τις κάθε είδους προκαταλήψεις σε βάρος τους .

Είναι δίδαγμα, προς αυτήν αλλά και τις επόμενες γενιές, το οποίο μας δείχνει το δρόμο της αγωνιστικής διεκδίκησης όλων αυτών που μας ανήκουν.

Τα προβλήματα που αντιμετωπίζει η σύγχρονη γυναίκα όπως η ραγδαία αύξηση της ανεργίας, η μείωση των μισθών και των κοινωνικών παροχών για την εργαζόμενη μητέρα, η απορρύθμιση των εργασιακών σχέσεων, η σωματική και ψυχολογική βία που υφίστανται στους χώρους εργασίας, εξακολουθούν να ταλανίζουν την κοινωνία μας.

Ο Δήμος Εορδαίας  στη δύσκολη αυτή χρονική συγκυρία έχει τοποθετήσει ως μία από τις βασικές του προτεραιότητες, τη στήριξη γυναικών που είναι κοινωνικά ευάλωτες, όπως τις μητέρες μονογονεϊκών οικογενειών και παιδιών με αναπηρία, τις πολύτεκνες, τις άνεργες και αυτές που είναι θύματα βίαιων συμπεριφορών.

Στηρίζουμε με κάθε τρόπο τη γυναικεία παρουσία σε όλες τις δράσεις και ενισχύουμε το ρόλο τους στην τοπική κοινωνία, προβάλλοντας και προωθώντας την όποια πρωτοβουλία κινείται προς αυτή την κατεύθυνση.

Μέσα από ένα σχεδιασμό, που σύντομα θα κοινοποιηθεί, προγραμματίζουμε δράσεις και δομές που θα συμβάλλουν στη βελτίωση της ποιότητας ζωής των γυναικών στον τόπο μας

Ας μην ξεχνάμε ότι η αγάπη, η ευτυχία, η καλοσύνη, η αξιοπρέπεια, η φιλία και η παιδεία είναι γένους θηλυκού.

 

Previous Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την απευθείας ανάθεση "Εργασίες Μυοκτονίας και Απώθησης Ερπετών σε χώρους Συνεργείων – Αμαξοστασίου της Πρώην ΑΕΒΑΛ Δήμου Εορδαίας για ένα έτος"

Leave Your Comment

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος