Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημοσίων σχέσεων Μαρία Αντωνιάδου.

ptolemaios
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +30 246 335 01 48
Fax : +30 246 335 01 50
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα, 29-05-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μήνυμα για την Παγκόσμια Ημέρα Πολλαπλής Σκλήρυνσης από την Αντιδήμαρχο Πολιτισμού, Αθλητισμού και Δημοσίων σχέσεων Μαρία Αντωνιάδου.

 

Η 30η Μαΐου θεσπίστηκε ως Παγκόσμια Ημέρα για την Πολλαπλή Σκλήρυνση. Στόχος είναι η ευαισθητοποίηση του ευρύτερου κοινού και των οργανωμένων Πολιτειών, όπως και η επίτευξη μεγαλύτερης κατανόησης, μέσω της σωστής ενημέρωσης, για αυτήν τη χρόνια πάθηση και τις επιπτώσεις της στην καθημερινότητα των πασχόντων και των οικογενειών τους.

Τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα περιστατικά διαγιγνώσκονται στην χώρα μας και μάλιστα σε νέους ανθρώπους. Πρόκειται για τη συχνότερη αυτοάνοση φλεγμονώδη πάθηση του Κεντρικού Νευρικού Συστήματος, καθώς υπολογίζεται ότι περίπου 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι παγκοσμίως πάσχουν, ενώ στην Ελλάδα ο αριθμός των ασθενών είναι κοντά στις 20 χιλιάδες.

Οι οργανώσεις των ασθενών και των οικογενειών τους είναι σημαντικές γέφυρες για τα άτομα με πολλαπλή σκλήρυνση. Γέφυρες οι οποίες είναι απαραίτητες έτσι ώστε να υπάρχει συμπόρευση μεταξύ Πολιτείας και κοινωνίας και μέσα από τη συνένωση δυνάμεων, ιδιαίτερα σήμερα μέσω παγκόσμιας υγειονομικής κρίσης, να υψωθεί τείχος ανθρωπιάς και αλληλεγγύης, μετατρέποντας τον εθελοντισμό σε στάση ζωής.

Φέτος το μήνυμα της Παγκόσμιας Ημέρας Πολλαπλής Σκλήρυνσης είναι : «Εγώ συνδέομαι-Εμείς συνδεόμαστε» και καθίσταται πιο επίκαιρο από ποτέ, τονίζοντας την αναγκαιότητα οι πάσχοντες να συνδεθούν με τον εαυτό τους, τους οικείους τους, τους επαγγελματίες υγείας, την επιστημονική κοινότητα, την Πολιτεία και την ευρύτερη κοινωνία.

Ο Δήμος Εορδαίας μέσα από τις δομές του και ειδικότερα με το πρόγραμμα «Βοήθεια στο Σπίτι», καθώς και την ειδική τηλεφωνική γραμμή  εξυπηρέτησης που λειτούργησε μέσα στην περίοδο της καραντίνας, βοήθησε τους δημότες που είχαν ανάγκη από αρωγή και συμπαράσταση.

Όλα αυτά τα μικρά αλλά και τα μεγάλα μας κάνουν να είμαστε συνδεδεμένοι και να προχωράμε ενωμένοι.

Previous Πρόσκληση εκδήλωσης ενδιαφέροντος για την προμήθεια βιβλίων

Leave Your Comment

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος