Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Επεκτείνεται ο χώρος του ΒΙΟΠΑ Πτολεμαΐδας – Παραχωρείται έκταση για εγκατάσταση στη γαλακτοβιομηχανία PROLACTA ΑΕ

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΝΟΜΟΣ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
Ταχ. Δ/νση : 25ης Μαρτίου 15
Ταχ. Κωδ. : 50200- Πτολεμαΐδα
Τηλέφω : 24633 50148
Fax : 24633 50126
E mail : Grtyp2@ptolemaida.gr

Πτολεμαΐδα 28-5-2024

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Επεκτείνεται ο χώρος του ΒΙΟΠΑ Πτολεμαΐδας – Παραχωρείται έκταση για εγκατάσταση στη γαλακτοβιομηχανία PROLACTA ΑΕ

Την επέκταση του χώρου του ΒΙΟΠΑ Πτολεμαΐδας σε παρακείμενο χώρο 600 στρεμμάτων της πρώην λιπασματοβιομηχανίας ΑΕΒΑΛ, καθώς και την παραχώρηση- μίσθωση έκτασης εντός του ΒΙΟΠΑ σε εταιρεία που δραστηριοποιείται στην παραγωγή γαλακτοκομικών προϊόντων, ενέκρινε το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας στη συνεδρίασή του το απόγευμα της Δευτέρας 27 Μαΐου 2014, επικυρώνοντας δύο σχετικές αποφάσεις του Δ.Σ. της εταιρείας ΒΙΟ.ΠΑ.Π. ΑΕ.

Το Δημοτικό Συμβούλιο Εορδαίας ενέκρινε αφενός σχετικό αίτημα της εταιρείας PROLACTA AE, η οποία έχει έδρα στο Κιλκίς και δραστηριοποιείται στη Βόρεια Ελλάδα, Βαλκάνια και Κύπρο, για την εκμίσθωση συνολικής έκτασης 45,81 στρεμμάτων για επένδυση της εταιρείας με αντικείμενο γαλακτοκομικές- τυροκομικές δραστηριότητες στην περιοχή μας, για χρονική διάρκεια 30 ετών.

Μείζον ζήτημα χαρακτήρισε ο Δήμαρχος Εορδαίας Παναγιώτης Πλακεντάς την αξιοποίηση ενός μη αξιοποιημένου χώρου όπως ήταν μέχρι τώρα ο χώρος της ΑΕΒΑΛ, προκειμένου να δημιουργηθούν νέες θέσεις εργασίας που έχει μεγάλη ανάγκη η περιοχή μας.

Η επένδυση της PROLACTA βρίσκεται σε αρκετά προχωρημένο στάδιο, όπως ανέφερε ο παριστάμενος εκπρόσωπος της Σωκράτης Δημητρίου, τονίζοντας πως μέσα στα επόμενα δύο χρόνια η εταιρεία θα έχει λύσει όλα τα διαδικαστικά ζητήματα. Δέσμευση της PROLACTA είναι η δημιουργία 60 θέσεων εργασίας με την έναρξη λειτουργίας της στην περιοχή μας, πάνω από 100 θέσεις εργασίας μέσα στα δύο πρώτα χρόνια λειτουργίας της, αλλά και η προμήθεια γάλακτος από κτηνοτροφικές μονάδες της Δυτικής Μακεδονίας.

Σε ό.τι αφορά στην επέκταση του χώρου του ΒΙΟΠΑ Πτολεμαΐδας στα υπόλοιπα 600 στρέμματα της ΑΕΒΑΛ, χώρος ο οποίος ανήκει στο Δήμο Εορδαίας, αποτελούσε μια αναγκαιότητα, προκειμένου να δοθεί η δυνατότητα εγκατάστασης μεγάλων επιχειρήσεων, όπως τόνισαν ο Δήμαρχος και ο εισηγητής του θέματος, δημοτικός σύμβουλος Μάρκος Βύρλιος.

Previous Πρόσκληση σε Συνέντευξη Τύπου

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος