Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Γραμμή εξυπηρέτησης πολίτη 2463053154
Ωράριο Δευ - Παρ 7.00 πμ - 15.00 μμ

Επίσημη Ιστοσελίδα Δήμου Εορδαίας

Ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου «ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΕ ΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ V ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ».

ptolemaios
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑ ΔΥΤΙΚΗΣ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ
ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ ΚΟΖΑΝΗΣ
ΔΗΜΟΣ ΕΟΡΔΑΙΑΣ
Γραφείο Τύπου
Τηλέφωνο : +30 246 335 01 48
Fax : +30 246 335 01 50
E-Mail: grtyp@ptolemaida.gr
Website: http://www.ptolemaida.gr

 

Πτολεμαΐδα,  31-12-2020

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

 
Ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων του έργου «ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΕ ΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ V ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ».
 

Με την υπ. αριθμ. 139780/30-12-2020 του Υφυπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων, εγκρίθηκε η πρόταση του ΔΕ.ΤΗ.Π. για ένταξη στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Πράξης έργου «ΤΡΟΦΟΔΟΤΗΣΗ ΤΗΣ ΤΗΛΕΘΕΡΜΑΝΣΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ ΜΕ ΘΕΡΜΙΚΗ ΕΝΕΡΓΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΟΝΑΔΑ V ΤΟΥ ΑΗΣ ΠΤΟΛΕΜΑΪΔΑΣ» συνολικού προϋπολογισμού 23.504.989,00 € (συμπ. Φ.Π.Α.).

Το έργο αφορά την κατασκευή του συστήματος αγωγών μεταφοράς για την σύνδεση της εγκατάστασης της τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας με την νέα υπό κατασκευή μονάδα Πτολεμαΐδα V της ΔΕΗ και περιλαμβάνει την προμήθεια εξοπλισμού και την πλήρη εγκατάσταση δικτύου μεταφοράς θερμότητας, ενώ συμβάλλει και ενισχύει τα θετικά ενεργειακά και περιβαλλοντικά αποτελέσματα καθώς και τα κοινωνικά και οικονομικά οφέλη του εγκατεστημένου συστήματος τηλεθέρμανσης που συνοψίζονται στα εξής :

  • Διατήρηση και εξασφάλιση βιωσιμότητας της τηλεθέρμανσης, ως κύριου συστήματος θέρμανσης των κατοίκων.
  • Αύξηση του δυναμικού ανάκτησης θερμικής ενέργειας προερχόμενης από συμπαραγωγή και της δυνατότητας επεκτάσεων των δικτύων τηλεθέρμανσης μέσω αύξησης συμπαραγόμενης θερμικής ισχύος από 100 MWth σε 140 MWth.
  • Αύξηση της δυνατότητας εναποθήκευσης θερμικής ενέργειας που προέρχεται από συμπαραγωγή.
  • Αύξηση του επιπέδου περιβαλλοντικής προστασίας, λόγω των επιδόσεων της συμπαραγωγής και του χαμηλού επιπέδου εκπομπών της νέας Μονάδας.
  • Διατήρηση του χαμηλού τιμολογίου θέρμανσης, που συμβάλλει στην κοινωνική συνοχή και την ευημερία των κατοίκων.

Το συγκεκριμένο έργο υπήρξε απόλυτη προτεραιότητα για τη δημοτική αρχή, που με επιχειρήματα, σωστή τεκμηρίωση και διεκδίκηση κατάφερε να επιτύχει το στόχο της ένταξής του στο Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων, εξασφαλίζοντας με αυτό τον τρόπο την χρηματοδότηση του.

 Ο Δήμος Εορδαίας εκφράζει τις θερμές του ευχαριστίες και τνα συγχαρεί δημοσίως τις υπηρεσίες της Δημοτικής Επιχείρησης Τηλεθέρμανσης Πτολεμαΐδας, που με μεθοδική δουλειά κατάφεραν να ενταχθεί το έργο στο Π.Δ.Ε. σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα.

Επίσης θερμές ευχαριστίες εκφράζονται προς τον Περιφερειάρχη Δυτικής Μακεδονίας Γεώργιο Κασαπίδη και στον Πρόεδρο-Συντονιστή του Σχεδίου Δίκαιης Αναπτυξιακής Μετάβασης (ΣΔΑΜ) Κωστή Μουσουρούλη, για την από πλευράς τους καθοριστική συμβολή στην συγκεκριμένη εξέλιξη.

 

Previous Αρ. Απόφασης Δ.Σ. 160/2020 – Καθορισμός ειδικοτήτων του προσωπικού ΙΔΟΧ, για την κάλυψη εποχικών ή άλλων περιοδικών ή πρόσκαιρων αναγκών του Δήμου μας..

Leave Your Comment

25ης Μαρτίου 15, Πτολεμαΐδα 502 00

Δευ – Παρ 7.00 πμ – 15.00 μμ

Νέα της πόλης και ενημερώσεις

Τα τελευταία νέα μας στέλνονται στο email σας.

www.eordaia.gov.gr © 2022. Με επιφύλαξη παντός δικαιώματος